Kultúra

Felépítik Máltán a Colosseumot a Gladiátor 2 kedvéért

OLART FABIEN / HEMIS.FR / HEMIS.FR / HEMIS VIA AFP
OLART FABIEN / HEMIS.FR / HEMIS.FR / HEMIS VIA AFP
Nem hallucinál az, aki mostanában Máltán Róma ikonikus épületét véli látni.

Nem mindennapi építkezésekbe botolhat az, aki mostanában Máltán jár: a Gladiátor 2 forgatása miatt felépítik a szigeten a Colosseum pontos mását, amelyről a TMZ közölt először felvételeket.

A képeken látszik, hogy jóformán egy teljes negyed épül Máltán, Róma ikonikus épülete mellett egy sor másik korabeli épület is gőzerővel készül, és a látottak alapján grandiózus látványvilága lesz a folytatásnak. Az is biztos, hogy az akciójeleneteket sem aprózzák el, alig egy hónapja ugyanis hat embert kellett kórházba szállítani a marokkói forgatáson egy látványos kaszkadőrmutatvány rosszul sikerült.

A Gladiátor folytatásának ötletét Ridley Scott azóta dédelgeti, hogy 2001-ben letarolta a film az Oscar-gálát, egy ideje már az is biztos, hogy nem csupán a rendező fantáziájában létezik a gladiátoros sztori folytatása. Annyi már most nyilvános, hogy az első részen főgonoszának számító Commodus unokaöccse, Lucius körül forog majd a történet, akit az Oscar-jelölt Paul Mescal alakít. A színészgárda többi tagja is erős bizakodásra adhat okot: szerepel majd a folytatásban Denzel Washington, Barry Keoghan, Derek Jacobi, Connie Nielsen és Pedro Pascal is. Az első rész főszereplője, Russel Crowe a jelek szerint semmilyen módon nem vesz részt a projektben.

A film a jelenlegi tervek szerint 2024 november 22-én mutatkozik be a mozikban.

Kapcsolódó
Húszéves a Gladiátor, ami katasztrófának indult, mégis klasszikus lett
Ridley Scott filmje akkora siker lett, hogy egy csapásra elindította a szandálos filmek reneszánszát. Pedig Russell Crowe-ék menet közben írták a dialógusokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik