Kultúra

Novák Katalin a Hunyadi sorozat díszletei között beszélgetett a konzervatív értékekről

Novák Katalin Facebook
Novák Katalin Facebook

Minden idők legdrágább magyar tévésorozata, a nemzetközi piacon Rise of the Raven, azaz A holló felemelkedése címmel reklámozott, Hunyadi János élete alapján készülő produkció forgatására látogatott Novák Katalin köztársasági elnök.

Készül a »magyar Trónok harca«, a Hunyadi-sorozat, ami maga a magyar történelem, és izgalmasabb, mint bármilyen fikció

– írta közösségi oldalán a köztársasági elnök a fóti MAFILM-stúdióban tett látogatása után.

Az államfő beszámolt arról, hogy a fóti forgatáson Robert Lantos és Krskó Tibor producerek kalauzolták a Hunyadi János nagy csatáit és a korabeli intrikák helyszíneit megidéző díszletek között.

Az ötlet megszületésekor is világos volt – ezért is támogatom kezdetektől -, hogy nemcsak bennünket, magyarokat, nyűgöz majd le a sorozat és Hunyadi János Európa sorsát meghatározó élete

– fogalmazott Novák Katalin, aki hozzátette: a forgatás kulisszáit látva biztos a sikerben.

Az államfő a Twitteren arról is beszámolt, hogy Stephen Harper korábbi konzervatív kanadai miniszterelnök is elkísérte a forgatás helyszínére.

A középkori díszletek között volt időnk beszélgetni a konzervatív értékek védelmének fontosságáról is

– idézi Novák Katalint az MTI.

A sorozatról korábban megírtuk, hogy a tízórás történelmi minisorozatot tíz és fél milliárd forintbó forgatják, rendezője az Oscarra jelölt, Emmy-díjas Robert Dornhelm, valamint Nagypál Orsi és Szász Attila, és a produkcióból az osztrák ORF közszolgálati csatorna is kiveszi a részét. Hunyadi Jánost Kádár L. Gellért, a feleségét, Szilágyi Erzsébetet pedig Rujder Vivien alakítja a sorozatban, melyben több, más magyar színészen kívül osztrák, olasz, cseh, szerb, illetve olasz színészek is feltűnnek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik