Kultúra

Klippremier: gyász, tiltakozás, megbánás, tombolás is egyszerre van jelen ZÓRA új dalában

Anastasia Fugger
Anastasia Fugger

Urbányi Zóra (azaz művésznevén ZÓRA) egyre nagyobb közönségeket vonz a budapesti klubokban (legutóbb a MOMkultban), tavaly az év felfedezettjének is választották a Fonogramon, az énekesnő azonban párhuzamosan Los Angelesben is építi karrierjét. A most megjelenő Elmentél című szerzeményt pedig több, amerikai zenész barátjával rögzítette, a dal és a hozzá készült videoklip a 24.hu-n debütál.

A dal producere Miles Jay, Zóra Los Angeles-i alkotótársa, csatlakozott hozzájuk a gitáros Rod Castro, akit korábban egyébként Grammy-díjra is jelöltek, érkezett a szintén amerikai Tommy Cappel dobos, végül a keverést az a Phillip Broussard Jr. végezte, aki rendszeresen dolgozik Rick Rubin mellett, és közösen olyan előadók lemezeinek elkészítésében vettek részt, mint Adele vagy Cat Power.

Ez a dal abban az időszakban született, amikor a Mámor. Míg a Mámor egy égő érzés, úgy, hogy még meg sem történt, az Elmentélben már egy egész élet ott van, gyász, tiltakozás, kapaszkodás, megbánás, veszteség, tombolás és közben meg egy felszabadulás, megadás

– mondta a dalról Zóra.

A dalhoz készült klip koncepciója ezúttal is testvére, Urbányi Kristóf ötlete nyomán született. Ő talált egy archív felvételt, amiről később kiderült, hogy Chicagóban készült a hatvanas években egy magyar származású zenész temetésén. A zenészek és a hozzátartozók is, akiket látunk, a magyar közösség tagjai. A hangsúly azonban nem a temetés, hanem az ünnepelve búcsúzás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik