Kultúra

Aretha Franklin két végrendeletet is hátrahagyott

NICHOLAS KAMM / AFP
NICHOLAS KAMM / AFP

Aretha Franklin utolsó kívánságairól per fogja eldönteni, hogy a két kézzel írt végrendelet közül melyiket tartják tiszteletben.

A jövő hétfőn induló perben több millió dollár értékű jogdíj forog kockán. Franklin zenei szupersztár volt, aki olyan hatalmas slágereről volt ismert, mint a Respect és a Think. Négy fia született, de soha nem készített hivatalos, gépelt végrendeletet, annak ellenére, hogy évekig egészségügyi problémákkal küzdött és történelmi örökséget hagyott hátra.

Ehelyett két kézzel írott dokumentumot hagyott hátra, köztük egyet, amelyet egy kanapén találtak. A fia, Ted White II úgy véli, hogy a 2010-es keltezésű papírokat kellene elsősorban irányadónak tekinteni, míg a fiai, Kecalf Franklin és Edward Franklin egy 2014-es dokumentumot támogatnak. Mindkettőt Franklin Detroit külvárosi otthonában találták meg hónapokkal azután, hogy az énekesnő 2018-ban, 76 évesen hasnyálmirigyrákban elhunyt. A michigani törvények szerint a kézzel írt végrendelet akkor érvényes, ha az elhunyt kézírásával, dátummal és aláírással van ellátva, írja a Deadline.

Kapcsolódó
Aretha Franklin halálával a műfaj legnagyobbjainak egyike távozott
Amerika alighanem a háború utáni legnagyobb énekesnőjét veszítette el Aretha Franklin halálával. Miért volt ő a legnagyobb?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik