Kultúra

Előzetest kapott Scorsese rég várt sorozatgyilkosos filmje, a Megfojtott virágok

Apple TV / Youtube
Apple TV / Youtube
Az év végén már a teljes filmet is láthatjuk.

Évek óta várja már a világ Martin Scorsese Leonardo DiCaprióval, Robert De Niróval, Lily Gladstone-nal, valamint Jesse Plemonsszal közös új filmjét, az 1920-as évek Oklahomájában történt bűntényeket középpontjába állító Megfojtott virágokat (Killers of the Flower Moon), a várakozás pedig nem volt hiába, hiszen megérkezett a film újabb előzetese – írta meg az Empire.

Az AppleTV+-ra készülő, október 20-án azonban a brit mozikban is bemutatkozó – eddig egy vásznon sosem szereplő sztárokat közös jelenetek egész sorában mutató – filmről most nyilvánvalóvá vált, hogy elképesztően látványos lesz:

A filmben Plemons egy Tom White nevű FBI-os nyomozót alakít majd, aki egy oklahomai sorozatgyilkos nyomába ered. A film alapjául David Grann bestsellere szolgál, amelyben valós bűnügyeket dolgoz fel. Az 1920-as években Amerika leggazdagabb emberei közé tartoztak az Oklahomában élő Osage indiánok, miután kiderült, hogy földjeik alatt hatalmas olajmezők húzódnak. Gazdagságukért azonban hatalmas árat fizettek: sorra gyilkolták meg őket. Az őslakos Mollie Brukhart testvére, Anna meggyilkolása ügyében az FBI indított vizsgálatot, ez lett a szövetségi nyomozóiroda első nyomozása, amit sorozatgyilkosság ügyében folytatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik