Kultúra

Leégett egy legendás ház a Nagy Halból

Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Leégett a Nagy Hal című Tim Burton-film egyik ikonikus díszletháza, amelyet a turisták gyakran látogattak. De nem ők voltak a hibások: az alabamai épületbe vasárnap este villám csapott. A helyi tűzoltóság gyorsan tette a dolgát, de az épület ennek ellenére odalett. A Spectre nevű díszletváros többi része megúszta a sérülést, és továbbra is várja a turistákat, valamint a területen élő kecskéknek sem esett baja.

A szóban forgó ház, ahogy a teljes városka is, direkt a 2003-as Tim Burton-filmhez készült az alabamai Wetumpka városában, a Jackson-tavon található magántulajdonú szigeten. A forgatás után nem bontották le, hanem turistalátványosság lett, a film rajongói rendszeresen látogatták a szándékosan lepukkantra dizájnolt, de valójában nagyon is rendben tartott épületeket.

A Nagy Hal egy apa-fia kapcsolatról szól Albert Finney, Ewan McGregor és Billy Crudup főszereplésével, amelyben a fiú az elvarázsolt apa történetein keresztül kerül közelebb apjához. A film díszletei, az atmoszféra szinte külön szereplője a filmnek, ahogy az Burtonnél nem ritka, ehhez pedig szükség volt a déli gótika csúcsra járatására, s így a nulláról felépített díszletre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik