Kultúra

Paul McCartney Bruce Springsteent okolja, amiért túl hosszúak manapság a koncertek

Samir Hussein / WireImage / Getty Images
Samir Hussein / WireImage / Getty Images

Paul McCartney szerint Bruce Springsteen a hibás abban, hogy a rajongóknak túl magas elvárásai vannak a a koncertekkel kapcsolatban, és többórás előadásokat várnak. Az egykori Beatles-tag egy podcastben beszélt arról, hogy Springsteen alapjaiban változtatta meg a koncertbizniszt, a Beatles korában ugyanis teljesen elképzelhetetlen volt, hogy órákig zenéljenek.

Ma már nem csinálhatsz egyórás fellépéseket. Mi régen félórásakat csináltunk, ez igazi Beatles-dolog volt – fél órát játszottunk, aztán kifizettek

– mesélte. A zeneipar azonban változott, ma már egészen más koncertélményre van igény. McCartney konkrét személyt okol ezért:

Manapság van egy előzenekar és egy fő attrakció. A hatvanas években sokkal több fellépő volt, mivel senki sem bírta sokáig. Ma már három-négy órás koncerteket vannak. Bruce Springsteent hibáztatom, meg is mondtam, neki, hogy a »a te hibád«

Springsteennek valóban az egyik védjegyévé váltak a nyolcvanas évek óta a gigahosszúságú koncertjei, a The River Tour óta jellemzően három-négy órán át szórakoztatja közönségét, és ebben az sem akadályozza meg, hogy idén tölti a 73-at.

A mai sztárok láthatóan az springsteeni iskolát követik: Taylor Swift például több mint három óra alatt negyven dalt ad elő aktuális turnéján, Beyoncé két és fél óra alatt harmincat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik