Kultúra

Tizenötezret fizettél ezért a fostalicskáért? – Mucsi Zoltán kiosztotta a szuperbringás Valter Attilát

Június 23-án nyílt meg a Közlekedési Múzeumban a Bringára váltva című időszakos kiállítás, amelynek népszerűsítésére nem másokat választottak, mint Mucsi Zoltán színészt és Valter Attilát, a jelenlegi legsikeresebb magyar kerékpárversenyzőt.

A kétperces videóban a színész betéved a tárlatra, ahol a tőle megszokott stílusban kommentálja a látottakat. Beesik Valter is, aki épp arrafelé kap defektet. Találkozásuk elkerülhetetlen, ahogy az is, hogy Mucsi első kérdése az legyen: „Mi a szar, amit tolsz?”

Kifogásolja, hogy sem gázpalack, sem krumpli, sem anyós szállítására nem alkalmas Valter kerékpárja, ráadásul a tizenötezret is sokallja a kerékpárért, pedig akkor még nem is tudja, hogy nem forintról, hanem euróról van szó. Végül Mucsi is megtalálja a neki megfelelő bringát, arra felpattanva csak annyit szól oda Valternak:

Te meg menjél a talicskáddal

A Bringára váltva, amelyet Mucsi az évszázad legjobb bringakiállításának nevez október 23-ig látható, a tárlat több mint száz kerékpárt mutat be, emellett a különféle kiválóságok mezeit, díjait és trófeáit is, de a Tour de Hongrie, a Tour de France vagy Giro d’Italia sem marad ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik