Kultúra

Julian Sands arról beszélt egyik utolsó interjújában, hogy maga is látott emberi maradványokat túrázás közben

FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

A hegymászás szép és zord oldalairól mesélt Julian Sands a brit sajtónak adott utolsó interjújában, amelyet most a Guardian szemlézett.

A 65 éves színésznek még januárban veszett nyoma a Mount Baldyn túrázás közben, a mentőcsapatok munkáját az időjárási körülmények nehezítették. Több mint hat hónappal később néhány túrázó emberi maradványokra bukkant azon a területen, ahol a színész eltűnt, nem sokkal később megerősítették, hogy Sands az.

A színész az interjúban arról is mesélt, miért egyedül járja a hegyeket: korábbi mászópartnerei már felhagytak a hegymászással részben azért, mert a klímaváltozás miatt a sziklafalak egyre veszélyesebbé váltak, másrészt a koruk miatt.

Ha nem vágysz rá igazán, ha nem vagy abszolút elkötelezett, akkor a mászás veszélyessé válik

– mesélt halála előtt a színész a Radio Timesnak. Arra is utalt, hogy neki is voltak ijesztő élményei mászás közben:

Találtam rémisztő dolgokat a hegyekben, olyan helyeken, ahol tudja az ember, hányan vesztek oda, legyen szó akár az Eigerről, akár az Andokról. Ilyenkor emberi maradványokra is bukkanhatsz, ami hátborzongató.

A brit színész legismertebb alakítása az 1985-ös Szoba kilátással, de szerepelt Nicolas Cage oldalán a Las Vegas, végállomásban, David Cronenberg Meztelen ebédjében, és a Dobozba zárt szerelem című filmben is feltűnt. Sőt, magyar vonatkozású alakítása is van: az 1991-es Impromptu című filmben ő alakította Liszt Ferencet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik