Kultúra

Ewan McGregor a Trainspotting vécéjelenetével nevettette meg gyerekeit

Channel for films / Figment film / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
Channel for films / Figment film / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
Szerinte egyedülálló lehetőség, ha a gyerekek láthatják, ahogy apjuk bemászik egy klotyóba.

Ewan McGregort az utóbbi időben a családbarát Staw Wars-univerzumból ismerik a legtöbbetn, de azért Obi-Wan Kenobi előtt és mellett csinált ő bevállalósabb filmeket is. Pályája elején például fiatal heroinistát játszott Danny Boyle 1996-os kult-klasszikusában, a Trainspottingban, ahol egy híres jelenetben még Skócia legundorítóbb vécéjébe is alászáll a beleejtett drogokért.

Nem voltam ott, amikor a lányom, Clara először látta a Trainspottingot. De rendszeresen megmutattam a gyerekeimnek a vécéjelenetet. Csak, hogy megnevettessem őket. Talán nem mindennapi lehetőség, ha az ember mutathat a gyerekeinek egy felvételt, amiben lemászik a vécébe

– mondta a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál vendégeként McGregor, aki azt is felidézte, hogy mivel az első szerepét neki köszönheti, sokáig Danny Boyle színészeként tekintett magára, és a mai napig nagyon hálás a rendezőnek. Csehországban lányával, az immár felnőtt és szintén a filmiparban kikötött Clara McGregorral együtt lépett a sajtó elé, akivel épp közös filmben szerepeltek. A You Sing Loud, I Sing Louder című filmben egy elhidegült apa-lánya párost alakítanak, akik a lány drogproblémái miatt újra közel kerülnek egymáshoz.

És akkor íme, a klasszikussá vált vécéjelenet, épp csak a móka végett:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik