Kultúra

Meghalt Alan Arkin, Oscar-díjas színész

VINCE BUCCI / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
VINCE BUCCI / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

89 éves korában meghalt Alan Arkin, Oscar-díjas színész, akinek munkássága hét évtizedet ölel át a színpadi és filmszínészetben. A színész június 29-én halt meg otthonában, a kaliforniai Carlsbadban, a hírt a fiai a People magazinnak nyilatkozva erősítették meg.

Arkin, aki jellegzetesen száraz szellemességéről volt ismert, de ugyanolyan hatékonyan tudott tragédiát játszani, 2007-ben Oscar-díjat kapott A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine) című vígjátékban nyújtott mellékszereplői alakításáért; a Ben Affleck által rendezett Argo című filmben nyújtott ütős és profán alakításáért pedig ismét jelölést kapott. Arkin korábban két jelölést is begyűjtött filmes pályafutása során: 1967-ben az Jönnek az oroszok! Jönnek az oroszok!, 1969-ben pedig a Magányos vadász a szív című filmben nyújtott alakításáért.

Nemrégiben Arkin egymás után kapta meg a Primetime Emmy-díj jelöléseket a vígjátéksorozat kiemelkedő mellékszereplője kategóriában a Netflix A Kominsky-módszer című sorozatában nyújtott alakításáért, amelyben Michael Douglas mellett játszott. Arkin további négy Emmy-jelölést kapott (más kategóriákban) pályafutása korábbi szakaszában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik