Kultúra

Ősszel újra 50 Cent-koncert lesz Budapesten

Roberto Finizio / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Roberto Finizio / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A rapper kibővített turnélistájára Magyarország is felkerült. Busta Rhymes is vele tart.

Májusban az Emmy- és Grammy-díjas Curtis „50 Cent” Jackson bejelentette The Final Lap Tour elnevezésű világkörüli turnéját, amellyel egyben a minden előző rekordot megdöntő Get Rich or Die Tryin’ debütáló albuma megjelenésének 20. évfordulóját is ünnepli. A rajongói nyomásnak és a hamarosan induló turnéra már közel 700 000 eladott jegynek köszönhetően a rapper most újabb időpontokat jelentett be az európai körúthoz, többek között egy norvég és egy magyar, valamint egy második Birmingham-i koncertet is az Egyesült Királyságban. Tavaly október után tehát 50 Cent visszatér Budapestre.

A turné július 21-én indul Salt Lake Cityben, az amerikai szakasz szeptemberben Torontóban ér véget, hogy néhány nappal később már Európában folytatódjon is. A magyarországi koncert október 18-án lesz a Budapest Arénában. A koncerteket régi barátja, Busta Rhymes kezdi majd az összes amerikai és európai helyszínen.

50 Cent már említett bemutatkozó lemezével, a Get Rich or Die Tryin’-nal vált világhírűvé. Azóta több mint 30 millió albumot adott el világszerte és elnyerte a legrangosabb díjakat. Azóta vállalkozóként, színészként, rendezőként és producerként is sikereket ért el. 2005-ben megalapította a G-Unit Film & Television, Inc.-t, amely többféle tartalmat gyárt számos csatornának, és tucatnyi műsort adott el már különböző hálózatoknak.

2020 januárjában csillagot kapott a Hollywood-i Walk of Fame-en, valamint elnyerte a NAACP-díját legjobb rendezőként a drámasorozat kategóriában. A magyar nézők 50 Centet legközelebb a Feláldozhatók 4-ben láthatják, amelynek a premierjét szeptemberre tervezik.

Az október 18-i budapesti koncertre június 30-án 16 órától indul a teljeskörű jegyértékesítés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik