Kultúra

Macskatemplomokat álmodott a mesterséges intelligencia, erre még az ókori egyiptomiak is elismerően csettintenének

Shards of Art
Shards of Art
Elfogytak a szavak.

Az ókori Egyiptom lakói szent állatokként tekintettek a macskákra, akiknek nemcsak szobrok és freskók egész sorát szentelték, de számtalan egyedüket be is balzsamozták, sőt, többüket isteni, illetve istennői tulajdonságokkal is felruháztak.

Básztet másfél évezredre a születés, a termékenység, illetve a gonos szellemektől való védelem istennője lett, követői pedig macskaamulettük nélkül egyetlen lépést sem tettek az utcákon. Majdnem ennyire népszerű volt a sokszor oroszlánként is ábrázolt Mafdet is, ami a kígyóktól és skorpióktól védte meg az embereket, de az igazság, a fáraók élete, illetve a virradat felett is ő őrködött.

A négylábúakra kicsit másként ugyan, de ma is óriási tömegek tekintenek a mindennapok fontos részeként, direkt a négylábúak tiszteletére épületek azonban csak nem akarnak felépülni a világ különböző pontjain. Ezt a problémát próbálta megoldani a mesterséges intelligencia bajszát hosszú ideje húzogató Shards of Art nevű Facebook-oldal gazdája, aki egy sor látványtervvel kívánta segíteni a macskaépítészet szárba szökkenését:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik