Kultúra

Idris Elba szerint a rasszizmus miatt nem lesz belőle James Bond

ARTURO HOLMES / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
ARTURO HOLMES / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Bár élete egyik nagy megtiszteltetésének nevezte azt, hogy egy ideig a következő James Bondként emlegették, a rasszista visszhangok teljesen elvették Idris Elba kedvét attól, hogy eljátssza a legendás szuperkémet. A színész a SmartLess podcast vendégeként mesélt az ezzel kapcsolatos gondolatairól Jason Batemannek, Sean Hayesnek és Will Arnettnek – írja a Telegraph. 

Elba szerint a 007-es eljátszása a szakma csúcsát jelentené számára, egy olyan elismerést, amelyet minden színész áhít. Bár hihetetlenül örült annak, hogy ilyen sokan látnák szívesen Bondként, jobban befolyásolta az a kisebbség, akik felháborodtak az első fekete Bond ötlete hallatán.

Hatalmas elismerés volt számomra, hogy a világ minden részéről örömteli visszajelzések érkeztek azzal kapcsolatosan, hogy a nevem is felmerült a Bond-versenyben – kivéve néhány olyan sarkát a Földnek, amelyet most nem fogok nevén nevezni. Azok, akik nem lelkesedtek ezért az ötletért visszataszítóvá tették mindezt, és teljesen elvették a kedvemet tőle, mert onnantól kezdve a dolog a bőrszínről szólt. Ostobasággá vált, és rajtam csattant az ostor

– nyilatkozta a színész a podcastben.

Mióta Daniel Craig visszavonult a szereptől szinte nem múlik el hónap anélkül, hogy ne találgatná a szaksajtó, ki lehet a következő 007-es. Felmerült már, hogy nő, esetleg nonbináris személy lesz majd a szerencsés választott, ezeket azonban elég valószínűtlennek tartják. A fogadóirodák jelenleg James Nortont tartják a legnagyobb esélyesnek, őt követi Aaron-Taylor Johnson, Henry Cavill, Regé-Jean Page és Tom Hardy. Elba jelenleg a hatodik helyen szerepel, ami egész jó helyezés annak fényében, hogy a színész többször nyíltan kijelentette: ugyan tényleg tárgyaltak róla, végül nem kérte a szerepet.

Az Expressnek az 1995-ös Aranyszemet és a 2006-ös Casino Royale-t – azaz azt a két legutóbbi filmet, amely Pierce Brosnannel, illetve Daniel Craiggel rebootolta a szériát – is rendező Martin Campbell nyilatkozott nemrég arról, hogy úgy véli: nem tartja valószínűnek sem a női, sem a fekete Bondot, az ügynök mindig egy fehér férfi lesz, ahogyan azt a szerző, Ian Fleming eredetileg is megírta.

Kapcsolódó
Sosem lesz 007-es ügynök a leghíresebb Bond-színészből – ötvenéves lett Idris Elba
Hiába akarja őt mindenki James Bondként látni, nem kér a titkosügynök szerepéből. Elba egészen alulról indult, mire megtalálta az egyik legamerikaibb szerep a Drótban, ami miatt máig rácsodálkoznak, hogy valójában brit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik