Kultúra

Halló, halló, feltűnt egy kis manó: új Pumukli-sorozat érkezik

Jacqueline Melcher / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Jacqueline Melcher / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A ma kezdődő müncheni filmfesztivál gyermekszekciójában visszatér egy retró gyerekhős: Pumukli egy tizenhárom részes új sorozatot kap. A Pumukli új kalandjai címet viselő sorozatban három évtized után tér vissza a vörös sörényű kobold.

Pumuklinak ebben a sorozatban Éder Mester helyett már annak unokaöccse, Flórián Éder lesz a bajtársa, aki a kobold barátsága mellett nagybátyja asztalosműhelyét is megörökölte. A kobold hangját jórészt Maximilian Schafroth német színész adja a hangját, ám a mesterséges intelligenciának köszönhetően néhány epizódban Pumukli az eredeti szinkronhangon, a 2005-ben elhunyt Hans Clarin hangján szólal majd meg. Az új epizódok készítésekor a sorozatot forgalmazó német RTL+ nézői szavazhattak is, hogy kinek a hangján szeretnék hallani Pumuklit.

Az eredeti sorozat Ellis Kaut könyvei alapján először 1982-ben hódította meg a gyerekszíveket. A nyugat-német-osztrák-magyar koprodukcióban létrejött sorozat főszerepében Gustl Bayrhammer látható, aki az asztalos Éder Mester szerepében kíséri szemmel az asztalosműhelyben rejtőzködő Pumukli csínytevéseit, s persze azonnal szívébe zárja az apró koboldot. Pumukli új kalandjainak német változatát a német RTL+-on, RTL-en és a Super RTL-en, év végétől lehet majd látni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik