Kultúra

Újra 2000-et írunk? Visszatér a boltokba a Furby

YOSHIKAZU TSUNO / AFP
YOSHIKAZU TSUNO / AFP

Újra boltokba küldi a 2000-es évek egyik népszerű gyerekjátékát, a Furbyt a Hasbro, írja a BBC. A cég abban bízik, hogy a fura kis lények megtalálják az utat egy új generációhoz. Az új Furby megtartotta a régi stílusjegyeit: hatalmas szemek, sárga csőr (vagy száj? ki tudja), színes bunda. A robotikus játékok emellett halandzsanyelven beszélnek, és reagálnak az ölelésre, simogatásra és csiklandozásra is. Ami azt illeti, a játékok több mint hatszázféle reakcióra képesek, vannak parancsszavak, amelyekre reagálnak, képesek hangutánzásra, tudnak táncolni, és lehet őket „etetni” is.

A Furbyt eredetileg 1998-ban adták ki először, a játék hamar világszerte népszerű lett, a megjelenés utáni első három évben több mint negyvenmillió darabot adtak el belőle. A játékot azóta többször újragondolták, ma már például van a lényekhez okostelefon- és tablet-app is, amely segít lefordítani a Furbyk halandzsázását. Ezzel együtt a játékok népszerűsége folyamatosan csökkent, és 2016-ban a Hasbro végleg nyugdíjba küldte a figurákat.

Most azzal a céllal térnek vissza, hogy új lendületet adjanak a Hasbro megtorpant eladásainak: a játékpiac a cég utolsó negyedéves jelentése szerint egy ideje leszállóágban van, és idén jó eséllyel abban is marad, a cég olyan népszerű játékainak is visszaestek az eladásai, mint a Monopoly társasjáték, a NERF játékfegyverek, a Play-Dog gyurma vagy a Peppa malac figurák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik