Kultúra

Gálvölgyi János újra színpadra állt, a vastaps miatt percekre leállt az előadás

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
A kórházi ágyon is első gondolata volt, hogy mi lesz a szerepeivel.

Egy bő hónappal azután, hogy légzési nehézségekkel kórházba szállították, újra színpadra állt Gálvölgyi János. A Pintér Béla és Társulata péntek esti Marshal Fifty-six című előadásán ismét ő alakította a Marsallt. A Blikk arról számolt be, hogy az előadás során feszült figyelemmel kísérte a közönség, mikor lép be a népszerű színész, akit aztán olyan vastaps és ujjongás fogadott, amely percekre megszakította az előadást. A színésznek betegsége miatt több előadást is ki kellett hagynia, de az apjukat kórházba szállító lányai elmondták, hogy a kórházi ágyról is az első kérdése volt, hogy ugrott-e a Pintér Béla. A társulat azóta bejelentette, hogy jövő évtől tagként csatlakozik hozzájuk az eddig külsős Gálvölgyi, aki a héten ezt nyilatkozta visszatéréséről:

Pénteken újra színpadra állok, és ez mindennél többet jelent számomra. Visszatérek a színházba és az életbe. Nem a betegségről, az átélt kínokról kell beszélnem, hanem a színházról. Arról, hogy újra olvasópróbára megyek egy szeptemberi bemutatóra készülve, s arról, hogy pénteken megint találkozhatok a közönséggel.

A színész, akinek állapotáról sok információ látott napvilágot, nemrég azt is tisztázta, mi volt a baja:

Nem volt tüdőembóliám, megkérdeztem a csodálatos orvosaimat: bakteriális szív- és légzés tüdőelégtelenségem volt, ami egy fertőzés. Eleinte nagyobb bajnak tűnt, agyilag oxigénhiány miatt. Azt hiszem, rendben vagyok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik