Kultúra

A DC még mindig képes új Batman-filmet kihozni

DC Studios
DC Studios

Andy Muschietti marad a DC háza táján: az épp a héten debütáló Flash – A Villám rendezője vadiúj Batman-filmet kap, tudta meg a Variety. Az új denevérember-film címe is megvan már: Batman: The Brave and the Bold, azaz Batman: A bátor és a vakmerő, aminek Grant Morrison képregénye adja az alapját.

A képregény családként ábrázolja Batmanéket, amelyben Bruce Wayne fia, Damian a denevérember Robinja. Robin alakja 1997 óta – amikor Chris O’Donnell játszotta a karaktert George Clooney mint Batman oldalán – nem tűnt fel élőszereplős filmben. Fontosnak tartották tisztázni azt is, hogy ez a Batman-film nem kapcsolódik a tavaly kiadott, Robert Pattinson-féle, egyébként nagyon korrekt Batman-filmhez.

Stílszerűen a projekt családjellege a filmben is visszaköszön: a rendező testvére és alkotótársa, Barbara Muschietti lesz a kreatív producer, természetesen a DC két fejével, James Gunn-nal és Peter Safrannal kiegészülve. Utóbbi kettő meg is indokolta döntését:

Láttuk a Flasht, még mielőtt a DC Studios élére kerültünk volna, és rögtön tudtuk, hogy egy olyan emberről van szó, aki nemcsak látnoki tehetségű rendező, de kőkemény DC-rajongó is

– nyilatkozta Gunn és Safran a Varietynek. A projektre mindazonáltal még keresik a forgatókönyvírót.

Gunn és Safran beiktatásakor felvázolt terve Gods and Monsters, azaz Istenek és szörnyek címen fut, és mozifilmek mellett tévésorozatokat is tartalmaz. Eddigi tudásunk szerint van benne egy Gunn által írt Superman-film, Superman: Legacy címen, egy előzményfilm a Wonder Womanhez, egy Zöld Lámpásról szóló sorozat, valamint több olyan DC-karakter is bekerül a kánonba, akiket eddig csak kevesek ismertek.

Andy Muschietti először a horrorzsánerben hívta fel magára a szakma figyelmét, a 2013-as Mama tucatnyi díja után Muschietti kapta meg a lehetőséget, hogy újra filmre adaptálja Stephen King klasszikusát, az AZ-t, amit két nagy sikerű filmben meg is tett, sőt, jelenleg épp a Pennywise előtörténetét elmesélő Welcome to Derryn dolgozik, már amikor épp nem a Flash promóciós körútján van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik