Kultúra

Újabb szexuális visszaélésekkel vádolják a Farkasokkal táncoló előzetesben ülő színészét

AFP
AFP

A kanadai rendőrség kilenc új, szexuális kizsákmányolás és szexuális erőszak vádjával adott ki elfogatóparancsot egy volt színész ellen. Nathan Lee Chasing His Horse azóta van börtönben az Egyesült Államokban, hogy januárban letartóztatták, mert állítólag fiatal őslakos lányokat zaklatott szexuálisan.

Az új vádak között szerepel egy 16 éven aluli gyermek Kanadából való kivitele is. A Farkasokkal táncoló című filmben fiatalon feltűnt színészt azzal is vádolják, hogy egy szektaszerű csoportot vezetett. Az egykori színész, aki Nathan Chasing Horse néven fut, az Egyesült Államokban ártatlannak vallotta magát a vádakban.

A bírósági dokumentumok szerint a 46 éves Chasing Horse az Egyesült Államok és Kanada őslakos törzsei körében gyógyító emberként szerzett hírnevet. Azzal vádolják, hogy gyógyítói pozícióját kihasználva követte el a visszaéléseket. Az amerikai ügyészség szerint a feltételezett áldozatok között volt 13 éves lány, de egyik feleségét 15 évesen „ajándékozták” neki egy másik pedig 16 évesen került hozzá.

A kanadai hatóságok egyelőre nem részletezték, mit tudni az áldozatokról, de a volt színészt azzal is vádolják, hogy szexuális erőszakot vett videóra, és szexet szervezett az áldozatokkal más férfiaknak, akik állítólag fizettek neki ezért, írja a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik