Kultúra

Szent István-rend után parkolópálya az RTL miatt

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI
Átmenetileg lemondott Miklósa Erikáráról az állami tévé.

Az MTVA nem „díjazta”, hogy a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Miklósa Erika is a Voice zsűritagja lett. A világhírű operaénekesnőnek több saját műsora is volt (Partitúra, A magyar zene története).

Ő volt a Virtuózok tehetségkutatójának zsűrielnöke, szerepelt a Csináljuk a fesztivált!-ban, számos műsor vendége volt, eddig. Az állami média ugyanis mot megvált tőle, írta a Blikk egy bennfentes informátorra hivatkozva.

Miklósa Erika csak annyit mondott, az MTVA hivatott megindokolni a döntését, ő abban bízik, a jövőben fog még a köztévé „fantasztikus” szerkesztőivel dolgozni.

Erre most nincs esélye. Az MTVA ugyanis megerősítette, a közmédia által alapított Dohnányi Ernő-díj kitüntetettjével egyelőre nem terveznek. Miklósa Erika

a szerződése szerinti műsorvezetői feladatait maradéktalanul teljesítette a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által készített produkciókban.

Ezért köszönetüket fejezték ki. Bár az RTL-nél vállalt szereplése miatt most közös produkciót nem terveznek vele, vendégként majd örömmel látják a állami média műsoraiban, tették hozzá.

A Blikk több példát is hoz arra, hogy az MTVA fontos műsorainak szereplői korábban feltűntek más csatornákon, ám most a lap szerint feszültebb lett a viszony, miután az RTL megszerezte a közmédia elől a Bajnok Ligája közvetítési jogait.

Kapcsolódó
Fontos részlet derült ki az RTL-féle BL-közvetítésekkel kapcsolatban
A csatorna számára sokat számított, hogy voltak tapasztalatai és konkrét számai az EL-közvetítések révén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik