Kultúra

Joseph Fiennes szerint óriási hiba volt eljátszania Michael Jacksont

A ominózus sorozatepizódot a család kérésére sosem adták le.

Mélységesen megbánta, hogy Michael Jackson bőrébe bújt – árulta el Joseph Fiennes, aki egy 2017-es sorozatban játszotta volna az elhunyt popsztárt, ám alakítása már az előzetes alapján akkora botrányt kavart, hogy sosem mutatták be.

Ralph Fiennes öccse még 2017-ben, a Városi legendákban kapta meg Jackson szerepét. Az antológiasorozat a címéhez híven olyan történeteket mutat be, amelyeket legendák öveznek, ráadásul olyan színészeket látunk benne, mint Iwan Rheont Adolf Hitlerként, Gemma Artertont Marilyn Monroe-ként vagy épp Robbie Coltrane-t Orson Wellesként. Az említett epizód Elizabeth Taylor, Marlon Brando és Michael Jackson állítólagos road tripjéről szól, amikor a 2001-es szeptemberi terrortámadást követően New Yorkból Los Angelesbe autóznak, Brandót Brian Cox, Taylort Stockard Channing alakítja. 2017-ben, az előzetes megjelenésekor azonnal nagy botrányt kavart a Fiennes alakításában látható Jackson, akit láthatóan erősen karikaturisztikus elgondolásban ábrázoltak. A 2009-ben meghalt popsztár lánya, Paris Jackson annak adott hangot, hogy hányingere lett a felvételektől, és rendkívül megbántva érzi magát tőlük.

A sorozatot sugárzó Sky a nagy felháborodásra való tekintettel úgy döntött, nem adják le az epizódot, közleményükben azt írták, tiszteletben tartják a család aggályait, döntésükkel pedig Fiennes is egyetért.

A színészt most hat évvel az incidens után a Guardian kérdezte az incidensről, Fiennes óriási hibának nevezte a projektet.

Az emberek felháborodása teljesen jogos volt. Abszolút rossz döntés volt, és ennek én is a része voltam a producerekkel, tévésekkel, írókkal, rendezőkkel együtt

– mesélte hozzátéve, hogy ő maga is arra kérte a sorozat készítőit, ne adják le az epizódot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik