Kultúra

Dés László a Rákay (ár) kontra Nagy (érték) vitáról

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A legendás előadóművész-zeneszerző úgy látja: azt azért érdemes ilyenkor megnézni, hogy ki, mit tett le az asztalra.

Dés László szerint az Orbán-kormány kultúrharcának tünete és  jelképe is lehetne, hogy Rákay Philip azért bírálta Nagy Ervin színészt, mert kiállt a tanárok mellett, aki ezt nem hagyta annyiban. A zenész, zeneszerző a Megbeszéljük című műsorban azt mondta  (betelefonálóként), ez is csak a fideszes értékválasztásáról szól.

Miközben a Színház- és Filmművészeti Egyetemet tönkreteszik, a független színházak támogatását elvonják, „a Vidnyánszky-féle haveroknak” százmilliárdokat adnak, a Fidesz „túlméretezett sajtójának bértollnokai” pedig olyan sikeres, tehetséges embereket [karakter]gyilkolnak le, mint Nagy Ervin (akivel maga is dolgozik),  aki munkájával került a magyar színészek első sorába.

Vele szemben áll

a NER bérfigurája, aki rendkívül tehetségtelen és valószínűleg nem is okos pali,

akinek az érdeme annyi, hogy rendkívül lojális, mint egy gazdája kezét nyaldosó kutya. Ismeri, a Jazz+Az koncertjei előtt Jáksó László és ő konferálta fel az együttest. Már akkor tehetségtelennek tartotta Rákay Philipet, aki a kormánynak köszönhetően mégis milliárdos lett. Mivel az egykori zenetévés Schilling Árpádot és a Sárosdi Lillát árufeltöltőnek nevezete, Dés László jelezte, ők terjesztik a magyar kultúrát a világban,

becsülni kéne, tisztelni, mélyen fejet hajtani előttük, és nagyon sajnálni, hogy elüldöztük őket.

Kapcsolódó
Rákay Philip Gryllus Dorkának: Ne kérj tőlem lehetetlent!
Gryllus Dorka üzenetére is reagált a kormányközeli megmondóember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik