Kultúra

Tom Hollandot úgy megviselte új sorozata, hogy egy időre visszavonul

MICHAEL LOCCISANO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
MICHAEL LOCCISANO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Mentálisan megterhelő volt Tom Holland számára legutolsó munkája, így egy év szabadságra megy. A Pókember-filmek színészének új sorozata, a The Crowded Room június 9-én debütál az Apple TV+-on, amelyben egy személyiségzavaros férfit alakít, a színész az Extra TV-nek adott interjút ezzel kapcsolatban, amiben arról beszélt, hogy Danny Sullivan élete legnehezebb szerepe volt. A thrillersorozatban Holland egy olyan fiatal férfit alakít, aki bűncselekménybe keveredik, ám nem világos, hogy áldozatról vagy elkövetőről van szó, meglehetősen zavarosan viselkedik ugyanis, és láthatóan mentálisan instabil. A The Crowded Room – amelynek néhány epizódját Mundruczó Kornél jegyez  megtörtént eseten alapul, Billy Milligan története ihlette, ő volt az első ember a történelem során, akit mentális problémái miatt felmentettek a börtönbüntetés alól. A férfi disszociatív személyiségzavarban szenvedett, a bíróság megállapította, hogy nem volt beszámítható a bűncselekmények idején, így börtön helyett tíz év gyógykezelésre ítélte egy elmegyógyintézetben. Hollandot megviselte a személyiségzavaros karakter alakítása:

Magamat láttam benne. Volt egy összeomlásom otthon, és azt gondoltam, hogy le kell borotválnom a fejemet, mert meg kell szabadulnom ettől a karaktertől. Mivel a forgatás közepénél jártunk végül nyilván úgy döntöttem, hogy mégsem teszem. Sosem éreztem még ilyet.

A megterhelő színészi munka mellett Hollandnak más feladatokkal is meg kellett birkóznia, hisz a főszerep mellett producerként is jegyzi a sorozatot, ráadásul most először vállalta ezt a munkakört. „Kemény idők voltak. Olyan érzelmeket hoztunk elő belőlem, amelyeket korábban még sosem tapasztaltam meg. Mindezek mellett a prodcerkedés, az, hogy a forgatással kapcsolatos mindennapos problémákkal is nekem kellett megbirkóznom még rárakott egy adag stresszt” – mesélte a színész. A forgatás befejeztével úgy érezte, szünetet kell tartania a mentális egészsége megőrzése érdekében.

Nem idegen tőlem a kemény munka, sőt, úgy tartom, hogy a kemény munka a jó munka. De ez a sorozat megtört engem. Eljött az az idő, amikor muszáj volt kitörnöm kicsit belőle, el is tűntem, Mexikóba mentem, a tengerparton múlattam az időt. Most kiveszek egy év szabadságot, ez is jól mutatja, mennyire nehéz volt ez a munka

– árulta el Holland.

A színész gyakran beszél saját mentális egészségéről, és arról, milyen erőfeszítéseket tesz annak megőrzése érdekében. 2021-ben kis híján teljesen feladta a színészetet, úgy érezte, 25 évesen kiégett és életközépi válságban szenved. Azóta felhagyott az alkoholfogyasztással, és igyekszik távol tartani magát a közösségi médiától is, mivel úgy véli, ezek nagyban segítenek a jó közérzet fenntartásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik