Kultúra

Félbeszakította Broadway-darabját Jodie Comer, nem kapott levegőt a New Yorkra telepedett füsttől

Xavier Collin / Image Press Agency / NurPhoto / AFP
Xavier Collin / Image Press Agency / NurPhoto / AFP

Félbeszakította Prima Facie című monodrámáját és lement a színpadról Jodie Comer egy szerdai Broadway-előadás közben, mert elmondása szerint nem kapott levegőt a New York városát is beborító füst miatt, ami a kanadai erdőtüzek nyomán terjedt szét a régióban. Az egyszemélyes előadás később folytatódott, de nem Comerrel, hanem a beugróval.

A kanadai erdőtűz füstje a napokban érte el New Yorkot, és több sporteseményt és a Hamilton című musical egyik előadását is elhalasztották miatta, emellett a helyieket arra kérik, hogy maradjanak lehetőség szerint a négy fal között, ha pedig muszáj a szabadban lenniük, akkor limitálják a kint tartózkodást a minimálisra, és viseljenek speciális N95-ös maszkot.

Kapcsolódó
Így néz ki a füstbe borult New York
Szerdán New York egyes területei felugrottak a világ legrosszabb levegőjű nagyvárosait felsoroló lista élére, miután a kanadai Quebecet sújtó erdőtüzek füstje elérte a térséget.

A Prima Facie előadása nagyjából tíz perccel a kezdés után szakadt félbe, miután Jodie Comer köhögni kezdett, majd légzési nehézségei támadtak, és egy stábtag lesegítette a színpadról. Az előadás ezzel együtt siker volt, a másodszereposztást játszó Dani Arlington nagy tapsot kapott, írja a Deadline egy szemtanúra hivatkozva, ám több néző távozott a nézőtérről és jelezte, hogy visszakéri a jegy árát, mások egy későbbi előadásra szerették volna becserélni a jegyüket, mondván, azért jöttek, hogy Jodie Comert lássák.

A Prima Facie egyébként április óta van műsoron, és nagyon szereti a kritika, a nálunk főleg a Killing Eve (Megszállottak viadala) Villanelle-jeként ismert Comer már elnyerte érte a legjobb színésznőnek járó Laurence Olivier-díjat, és jelölték a legfontosabb amerikai színpadi elismerésre, a Tony-díjra is. Comer egy védőügyvédet játszik a darabban, aki olyan embereket véd, akiket szexuális zaklatással vádoltak meg, ám aztán őt is szexuális zaklatás éri. Comer a tervek szerint július 2-ig játssza még a darabot a Broadwayen.

Kanada Quebec nevű tartományában több mint tízezer embert evakuáltak a tűz miatt, a füst az Egyesült Államok felé száll. Szakértők szerint a helyzet a hétvégére ígért esők után kezdhet javulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik