Kultúra

A Super Mario-film lehagyta a Jégvarázst

UIP Duna
UIP Duna

Anna és Elsa versenytársakra akadt, éspedig egy másik testvérpár személyében, ugyanis a Super Mario Bros.: A film a napokban átlépte az 1,3 milliárd dolláros bevételt, ezzel pedig megelőzte a Jégvarázst a legjövedelmezőbb animációs filmek dobogóján. Illetve annak csak a második fokán: ugyan Mario és Luigi valóban beelőzte Annáékat a második helyen, de az élen továbbra is az arendelle-i nővérek állnak, csak épp történetüknek nem az elejével, hanem a folytatásával: a Jégvarázs 2. ugyanis 1,45 milliárddal még mindig az első helyen áll.

Ennek ugyanakkor egyik oka egy adminisztratív döntés: a Disney 2019-es remake-je Az oroszlánkirályhoz 1,65 milliárdon áll, amivel abszolút első lenne, csak éppen a stúdió nem animációként, hanem élőszereplős filmként kategorizálta a filmet annak ellenére, hogy egy macskaszőrszálnyi igazi oroszlán sincs benne, minden CGI.

A Super Mario-film nemcsak az animációs mezőnyben erős: idén eddig ez az egyetlen film, amely átlépte az egymilliárd dolláros bevételi álomhatárt áprilisi premierje óta, ezzel minden idők legjövedelmezőbb videojáték-adaptációja is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik