Kultúra

Sem trailer, sem más promóciós anyag nem készül az utolsó Mijazaki-animációhoz

A Studio Ghibli minden promóciós anyag nélkül fogja mozikba küldeni Mijazaki Hajao visszatérő és egyben búcsúzó filmjét, a Ti hogyan életek?-et, jelentette be a stúdió. Azt szeretnék, hogy a nézők előzetes elképzelések és elvárások nélkül ülnének be a filmre.

A Ti hogyan éltek? július 14-én kerül a japán mozikba, ez a piac legjobban várt filmje annak ellenére, hogy alig valami tudható róla. A japánok még így is szerencsések, ugyanis a világ többi részén még azt sem hozták nyilvánosságra, mikor kerül mozikba a film.

Az össz, amit tudhatunk jelenleg a filmről, az a címe, a lenti, nem túl informatív poszter, amit még decemberben hoztak nyilvánosságra, és az, hogy egy nagyszabású fantasy, amit a japán szerző, Genzaburo Yoshino 1937-es, azonos című regénye ihletett, ami egy felnövéstörténet egy fiatal fiúról, aki elveszítette az édesapját. És ez így is marad a bemutatóig: semmi többet nem fognak közölni a filmről, sem a történet részleteit, sem a szinkronhangokat, sem más részletet.

Studio Ghibli A Ti hogyan éltek? posztere.

Szerintük ma már egy-egy produkció annyi előzetest kap, hogy abból már az egész történet kiderül, ráadásul az ismert marketingmódszerek unalmasak, így új utat keresnek – még ha a Ghiblitől nem is idegen egy efféle döntés, hisz a stúdiónál mindig előbbre rangsorolták a marketingnél azt, hogy a filmjeik tiszta élménye megmaradjon. Limitálták a filmjeiket övező termékek számát attól tartva, hogy ha a csapból is ezek folynak, az elveszi a filmek varázsát, és amikor megnyitottak tematikus vidámparkjukat, nem engedték, hogy túl sok sajtótermék írjon róla, hogy ne válhasson túl népszerűvé, és így túlzsúfolttá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik