Theo Wargo / Getty Images / AFP
Kultúra

Jó eséllyel utoljára állt egy színpadon a Fugees, az egyik tagra 20 év börtön vár

Egy rövid meglepetés idejére újra összeállt a legendás Fugees, éspedig alighanem utoljára: a zenekar egyik tagja, Pras Michel ugyanis nyakig ül egy komoly bírósági perben, melyben húsz év börtön várhat rá.

Az újraegyesülés Lauryn Hill érdeme, aki egy philadelphiai fesztivál fellépőjeként színpadra vitte két egykori zenekartársát, Pras Michelt és Wyclef Jeant.

A zenekarnak jó eséllyel ez volt az utolsó esélye, hogy összehozzák azt az újraegyesülést, amit 2021 óta terveztek, amikor a 1996-os The Score című lemezük huszonötödik évfordulóját megünneplendő összejöttek egy koncert erejéig. Akkor döntötték el, hogy egy komplett turnét is szeretnének közösen, amit először a covid hiúsított meg, majd az, hogy Pras Michelnek súlyosan meggyűjt a baja az igazságszolgáltatással. A rappert ugyanis azóta megvádolták egy komoly pénzmosási összeesküvésben, melyben egy szökésben lévő maláj üzletember, bizonyos Jho Low pénzét valahogy a 2012-es Obama-kampányhoz csatornázta, megakadályozva ezzel, hogy a csalást kivizsgálják. A perben egyébként maga Leonardo DiCaprio is tanú volt, minthogy Low hollywoodi filmeket, egyebek mellett A Wall Street farkasát is támogatta pénzzel. A Fugees egykori tagja a per kezdete óta tagadja bűnösségét, ám ha mégis elítélik, két évtizedet is rácsok mögött tölthet. Az ítélethirdetés időpontja egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó