Kultúra

Szinetár Miklós véletlenül összekeverte Csuja Imrét Mucsi Zoltánnal

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Kellemetlen tévedés történt csütörtök este az Egyenes beszéd című műsorban, amikor a Halhatatlanok Társasága kuratóriumának elnöke, Szinetár Miklós ismertette az új Örökös Tagok nevét. A színész kategóriában azonban tévedés történt, Szinetár véletlenül Csuja Imrét nevezte meg Mucsi Zoltán helyett:

Június elsején abban az örömteli feladatban volt részem, hogy az ATV Egyenes beszéd című műsorában ismertethettem, hogy 2023. évben kikkel gyarapodott a Halhatatlanok Örökös Társulata, kik azok a művészek, akiket a közönség megszavazott új tagnak. A szavazás eredményét az adás előtt kaptam meg, és az ismertetés során sajnos egy ponton tévedtem. A férfi színészek között Mucsi Zoltán helyett Csuja Imre nevét ismertettem

mondta a Naphire.hu-nak Szinetár Miklós, aki elnézést is kért az érintettektől:

Kellemetlen tévedés, amiért elnézést kérek a két nagyszerű művésztől, az ATV-től, és a közönségtől is. Összecseréltem két jegyzetemet, és fontosnak tartom, hogy erről ne csak egy hivatalos helyesbítő közlemény jelenjen meg, de személyesen is jelentkezzek, mert ez kizárólag az én hibám. Tehát a helyes eredmény: 2023-ban a férfi színész jelöltek közül a közönség Örökös Tagnak választotta, a Halhatatlanok Társulata tagjává, Kovács Istvánt és Mucsi Zoltánt. Még egyszer elnézést kérek!

Mint a Naphire.hu emlékeztet rá, a Halhatatlanok Társulatát a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre 1996-ban. Sok év kihagyás után 2020-ban az ATV keltette újra életre és vállalta a szavazás lebonyolítását, valamint a hagyományos lábnyomok elkészítését és kihelyezését az Operettszínház előtti Halhatatlanok sétányán A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akikről úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért.

A Halhatatlanok Társulatának új tagjai:

Színésznő: Piros Ildikó, Zsurzs Kati
Színész: Kovács István, Mucsi Zoltán
Táncművész: Frenák Pál, Ladányi Andrea
Operaénekes: Komlósi Ildikó, Ötvös Csilla

Ajánlott videó

Olvasói sztorik