Kultúra

Két nő megerőszakolásáért ítélték el A farm színészét, akár harminc évet is kaphat

Anna Webber / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Anna Webber / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Danny Mastersont három nő vádolta meg.

A Los Angeles-i bíróság két nő megerőszakolásában bűnösnek találta Danny Mastersont, az Azok a 70-es évek show, a Négy férfi, egy eset, A farm, és a Drakula 2000 színészét.

Mastersont három nő vádolta meg korábban nemi erőszakkal, mindegyikük a Szcientológia Egyház tagja volt korábban, és az erőszakra állításuk szerint a színész hollywoodi otthonában került sor 2001 és 2003 között. Az ügyészség azzal érvelt, hogy Masterson az egyházon belüli prominens státuszára építve kerülte el az elszámoltatást. A hét nőből és öt férfiből álló esküdtszék a harmadik vádpontban nem tudott egyhangú döntésre jutni, ám a másik kettőben megállapították a bűnösséget, amelynek nyomán akár harminc év börtönre is ítélhetik a színészt.

Érzelmek kavalkádja öntött el – megkönnyebbülés, kimerültség, erő, szomorúság –, tudván, hogy bántalmazómat, Danny Mastersont végre felelősségre vonják bűntetteiért

– írta az egyik meg nem nevezett áldozat közleményében.

A Masterson elleni vádak 2017-ben kerültek elő, eleinte különösebb hatás nélkül a színész karrierjére, ám a Weinstein-ügy kirobbanása után Mastersont kiírták a Netflixen futó A farm című sorozatból. Akkor arról beszélt, Hollywood jelenlegi légköre és magas pozíciója a szcientológusok között vezetett a vádaskodásokhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik