Kultúra

„Akinek van szeme, látja, akinek van füle, hallja” – megszólalt a Carson Coma a váratlanul lemondott külföldi koncertjükről

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Nekik sem indokolták meg az utolsó pillanatos programváltozást.

Ahogy mi is megírtuk, a brüsszeli Liszt Ferenc Intézetben lépett fel volna az ország egyik legnépszerűbb együttese, a Carson Coma május 30-án, ám váratlanul a kormányzati fenntartású intézet lemondta a koncertjüket. Mindez nem sokkal azután történt, hogy a zenekar kiadott egy nagyon erősen kormánykritikus dalt és klipet, illetve a frontember, Fekete Giorgio, egy kecskeméti koncerten fakadt ki a tanáraikért tüntető diákok és egy mém miatt a kollégiumából kirúgott fiú esete miatt. Ő és Héra Barnabás csütörtök az RTL Reggeli műsorának vendége volt, ahol ez az eset is szóba került.

Tegnap este repültünk volna haza, kaptam is egy értesítést, hogy késik a járat, mekkora slamasztika lett volna…

– ironizált Fekete, hozzátéve, hogy nekik nem indokolták meg a brüsszeli koncert lemondását, csak annyit közöltek, hogy más program lesz.

Amit tényleg biztosan tudunk az az, hogy olyan nem szokott történni a zeneiparban, hogy egy héttel előre valaki azt mondja, hogy más program lesz. Óriási meglepetések nincsenek, akinek van szeme, látja, akinek van füle, hallja

– mondta az énekes, és Héra Barnabás is úgy látja, hogy indoklás hiányában csak spekulálni lehet az okokról.

Fekete Giorgióval készült korábbi interjúnkat itt olvashatják:

Kapcsolódó
Giorgio: Szeretnénk ösztönözni a Carson Coma közönségét, hogy tudatosan gondolkodjanak a politikáról
Villámgyorsan lettek az ország egyik legnépszerűbb zenekara, a generációjukból pedig ők az egyetlenek, akik rockegyüttesként értek el ekkora sikert – 2022 a Carson Coma éve volt. Fekete Giorgio énekessel beszélgettünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik