Kultúra

Armie Hammert nem vádolják meg szexuális erőszakkal

Matt Winkelmeyer/Getty Images for HFA
Matt Winkelmeyer/Getty Images for HFA
A Los Angeles-i ügyész azt mondta, nem találtak elég bizonyítékot a vádemeléshez.

A Los Angeles-i rendőrség hosszú nyomozását követően úgy döntött a kerületi ügyészség, hogy nem emelnek vádat szexuális erőszakért Armie Hammer ellen. A Szólíts a neveden! sztárja ellen 2021 februárja óta folyik nyomozás, miután több nő is szexuális erőszakkal vádolt meg. Köztük volt az Effie-ként hivatkozott huszonéves nő is, aki azt állította, hogy a Facebookon ismerkedett meg Hammerrel, és 2016 és 2020 között volt viszonyuk. Effie azt mondta, a színész bántalmazó módon viselkedett vele, 2017-ben pedig megerőszakolta őt. Hammer mindvégig élesen tagadta a vádakat.

Az ügyészség nyilatkozatában azt írta, hogy nagyon alaposan vizsgálták az ügyet, ám nem találtak elég bizonyítékot ahhoz, hogy minden kétséget kizáróan tudják bizonyítani a szexuális erőszakot, amiben a kapcsolat bonyolultsága is szerepet játszik. Hammer háláját fejezte ki, amiért az ügyészség megerősítette, hogy nem történt bűncselekmény, majd azt írta:

Egy hosszú, nehéz folyamat áll előttem, hogy összerakjam az életem, most, hogy a nevem tisztázva lett.

A színész – akit kannibáls fétissel is megvádoltak, amikor számos bizarr és erőszakos üzenet került napvilágra, amiket ő küldött különféle nőknek – idén februárban adott először interjút a botrányai kirobbanása óta, amelyek a karrierjét is derékba törték az utóbbi években. Akkor azt mondta, hogy a BDSM iránti érdeklődése onnan ered, hogy 13 éves korában szexuálisan zaklatta ifjúsági lelkésze.

Ez azt jelentette számomra, hogy a szexualitás úgy került be az életembe, hogy teljesen kicsúszott az irányításom alól. Tehetetlen voltam ebben a helyzetben. Nem tudtam befolyásolni a helyzetet. A szexualitás egy olyan ijesztő módon került a képbe, ahol nem tudtam irányítani. Az érdeklődésem ezután a következőkre irányult: azt akarom, hogy én irányítsam a helyzetet, szexuálisan

– mondta, egy öngyilkossági kísérletet is felidézve:

Csak kisétáltam az óceánba, kiúsztam, ameddig csak tudtam, és reméltem, hogy vagy megfulladok, vagy elüt egy hajó, vagy megesz egy cápa. Aztán rájöttem, hogy a gyerekeim még a parton vannak, és hogy ezt nem tehetem meg velük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik