Kultúra

Remélem, leég a házad – ordította a férfi, aki filéző késsel tört be Benedict Cumberbatch kertjébe

AMY SUSSMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
AMY SUSSMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Pénzbírságot és távoltartási végzést szabott ki az egyik londoni bíróság arra a férfira, aki önkívületi állapotban betört Benedict Cumberbatch és családja házába, rongálásba kezdett, és ordítva fenyegette az éppen otthon tartózkodó családot.

A Daily Mail szerint a 35 éves Jack Bissellnek valahogy sikerült berúgnia a brit sztár észak-londoni házának kapuját, előbb leköpte a kaputelefont, majd filéző késsel lefeszegette a falról az eszközt. A kertbe bejutva több növényt is kitépett a földből, hozzávágta azokat az épület falához, közben pedig ordibált, többek közt az is, hogy

tudom, hogy ideköltöztél, remélem leég a házad.

Cumberbatch, a felesége és három kisgyermekük az incidens alatt éppen otthon volt, a lap értesülései szerint halálra rémültek odabent, és azóta is meglehetősen nyugtalanok a támadás miatt.

A férfi még a rendőrök kiérkezése előtt elmenekült a helyszínről, azonban a nyálminta alapján azonosították, és hamar elkapták. A nyomozás során kiderült, hogy közvetlenül az incidens előtt egy élelmiszerboltban járt, ahol két csomag pitát vásárolt, és közölte a boltossal, hogy fel fogja gyújtani Cumberbatch házát.

Bissellről kiderült, hogy 2017 és 2020 között az ötcsillagos Beaumont Hotel éttermében volt szakács. A férfi a bíróság előtt nem indokolta meg, miért tört be a színészhez. Május 10-én végül bűnösnek találták, 250 fontos (nagyjából 107 ezer forint) bírságot szabtak ki rá, és három évig nem mehet sem a színész és családja, sem a lakóhelyük közelébe. A férfinak korábban is volt összetűzése a rendőrökkel: 2015-ben letartóztatták egy londoni tüntetésen, de lopás, közrend elleni szabálysértés és drogbirtoklás miatt is elkapták már.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik