Kultúra

„Nyers, erős, megállíthatatlan, és megbánás nélkül önmaga” – búcsúzik a sztárvilág Tina Turnertől

ROBERT VOS / ANP / ANP via AFP
ROBERT VOS / ANP / ANP via AFP
Beyoncétól Mick Jaggeren át az Obama házaspárig mindenki megemlékezett a rock 'n' roll királynőjéről.

Ahogy szerda este mi is megírtuk, 83 éves korában, hosszú betegséget követően meghalt Tina Turner, akit gyakran a rock ‘n’ roll királynőjének becéztek. A közösségi médiát ezt követően elborították a megemlékezések.

Tina Turner nyers volt. Erős volt. Megállíthatatlan volt. És megbánás nélkül adta önmagát – elmondva és elénekelve a saját igazát, örömét és fájdalmát, dicsőségét és tragédiáját. Ma rajongóként gyűlünk össze világszerte, hogy megemlékezzünk a rock ‘n’ roll királynőjéről, akinek fénye sosem fog elhalványulni

írta közleményében az Obama házaspár.

Viola Davis sem fukarkodott a jelzőkkel: ikonikusnak, gyönyörűnek, túlélőnek nevezte, aki a kiválóság és a zabolátlanul megélt szexualitás első szimbóluma volt a számukra. Te voltál a gyerekkorom.

Ó, ember!!! Isten ma kap maga mellé egy angyalt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VIOLA DAVIS (@violadavis)

Mick Jagger a kedves szavak mellett arról is megemlékezett, hogy Tina Turner nemcsak inspiráló, tehetséges és vicces, de milyen nagylelkű is volt, és a pályája elején rengeteget segített neki.

Beyoncé a honlapján mondta el mennyire hálás Turnernek az utakért, amiket kitaposott előttük, és hogy számára ő képviselte az erőt és a szenvedélyt. Tom Jones egy közös fellépésükről osztott meg fotót, és megtiszteltetésnek nevezte, hogy ismerhette Turnert.

Oprah Winfrey arról írt az Instagramon, hogy ő egyszerű Tina Turner-rajongóként kezdett, majd grupivá vált, aki országszerte követt őt a koncertjeire, és végül valódi barátokká váltak.

Örökké a rock ‘n’ roll istennője lesz számunkra, akiben hatalmas erő lakozott és ez csak nőtt élete folyamán. Példakép volt, de nem csak az enyém, a teljes világé. Egy olyan részemet inspirálta, amiről nem is tudtam, hogy létezik. Kiküzdötte a maga szabadságát a családon belüli erőszakkal szemben. Hálás vagyok a bátorságáért, hogy megmutatta, hogy fest a győzelem Manolo magassarkúban és bőr miniszoknyában. Egyszer megosztotta velem, hogy amikor itt kell majd hagynia a földet, nem fog félni, inkább izgatott és kíváncsi lesz. (…) Tényleg egyszerűen a legjobb volt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik