Kultúra

Jeff Bridges túl van a nehezén, összezsugorodott a tumora

VALERIE MACON / AFP
VALERIE MACON / AFP

Jeff Bridges végre jó hírekkel szolgálhatott rajongóinak az egészségével kapcsolatban: néhány éve diagnosztizált rákbetegsége visszaszorulóban van, a tumor, ami egészen óriási volt, amikor megtalálták, mára egy üveggolyó méretére zsugorodott.

A színész A nagy öreg című sorozat új évada kapcsán nyilatkozott minderről, felidézve, hogy annak idején, amikor az első évadot forgatták, úgy csinálta végig a sorozat verekedős jeleneteit, hogy fogalma sem volt róla: egy huszonkétszer harminc centis tumor növekszik a testében. Miután kiderült a baj, a színésznél azonnal elkezdték a kemoterápiát, ám hamar jött az újabb nehézség: a kezelés nyomán legyengült immunrendszerén átjutott a covid is.

Gyakorlatilag nem volt immunrendszerem, amivel megküzdhettem volna a coviddal. A kemó teljesen eltörölte, ami miatt nagyon, nagyon nehéz volt a covid, a rák a covidhoz képest semmi sem volt

– fogalmazott Bridges, aki annyira rosszul volt, hogy már arra is felkészült: vége az életének. Ugyanakkor ez idő alatt mégsem félelmet vagy szomorúságot érzett, hanem azt, mennyi szeretet veszi körül. Jelezte azt is: felesége volt az igazi bajnok, aki nem hagyta, hogy lélegeztetőgépre kerüljön, és végig mellette állt.

Bridges végül öt hónapig volt kórházban, és a covidból kigyógyult betegek vérplazmájával kezelték. Mostanra viszont nemcsak a covidon van túl, de a rák is visszavonulóban van, elmondása szerint az egykor óriási tumor mára akkora, mint egy üveggolyó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik