Kultúra

Holtan találták Alain Delon állítólagos fiát

Ari Boulogne a Velvet Underground énekesnője és a filmsztár viszonyából született, Delon sosem ismerte el fiaként.

Hatvanévesen meghalt Ari Boulogne, akiről anyja, a német énekes-színésznő Nico azt állította, hogy Alain Delon francia színész az apja.

A fél oldalára lebénult férfira szombaton találtak rá párizsi lakásában holtan. Gondatlanságból elkövetett emberölés és segítségnyújtás elmulasztása miatt hétfőn letartóztatták a férfi élettársát, egy 58 éves nőt, akit megvádoltak kábítószeres bűncselekményekkel is. Ő volt az, aki értesítette a rendőröket, miután vallomása szerint egy utazásáról hazatérve megtalálta a holttestet. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy Boulogne pontosan hogyan halt meg, a híradások azonban azt közölték, hogy a holttestre erőteljesen bomló állapotban találtak rá. A Parisian információi szerint Boulogne mozgásképtelensége miatt sosem hagyta el a lakást, és súlyos drogfüggőséggel küzdött.

Boulogne édesanyja a Velvet Underground énekese, a Nico művésznéven alkotó Christa Päffgen volt, aki fotósként, modellként és színésznőként is dolgozott, Andy Warhol filmjeiben is gyakran felbukkant. Delonnal akkor került kapcsolatba, amikor a francia színész még Romy Schneiderrel élt. 1962-ben fiút szült, biológiai apaként a filmsztárt jelölte meg, aki egész életében következetesen tagadta az apaságot. Boulogne-t Delon édesanyja, Édith és második férje, Paul Boulogne nevelte fel, mivel anyja egyrészt állandóan turnézott vagy forgatott, másrészt drogfüggősége miatt nem tudott fiára koncentrálni. Boulogne később egy interjúban azt nyilatkozta, édesanyjának köszönhetően szokott rá a kábítószerekre, gyakran együtt is drogoztak.

Tinédzserkorában szüleihez hasonlóan filmszerepeket vállalt, szerepelt édesanyja mellett a Belső sebhely című Philippe Garrel-filmben. Később fotósként dolgozott, ám a francia lapokba nem munkásságával, hanem inkább azzal került be, hogy kétszer is megpróbálta beperelni apját, mindkétszer sikertelenül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!