Kultúra

FesztiválszezON! – a Kis-Duna mente térség nyári fesztiváljai

Jakab Gergely
Jakab Gergely
Lazulós vagy ugrálva táncolós? Ízlelgetős vagy habzsolós? Különlegességre fogékony vagy tradícionális? Kérdeznénk, mi jön be, de végülis mindegy! Mert itt megtalálod!

KeveFeszt – Nemzetiségi kultúrák ráckevei ünnepe

2023. június 17-én a Magyarországon élő összes nemzetiség nemcsak népművészeti csoportjaival, zenekaraival, színes viseleteivel képviselti magát, hanem ízletes ételeivel is! Szlovák, román, sváb, görög, ruszin, örmény, lengyel finomságokat találtok a Szegedi Kis István sétányon, amely a térség egyik legkiválóbb piacának is helyet ad minden szerdán és szombaton. Keresd a KeveFeszt programjait a Facebook-on!

Dunapart Feszt – A bejövős fesztivál

2023. július 6-8.

Mitől bejövős? Attól, hogy ide csak bulizni jössz be. Mert aludni otthon is tudsz, nem? Akkor gyere ki a zöldbe, ahol a Duna-parton a kedvenc zenekaraid és DJ-id szórakoztatnak hajnalig. 3 nap, 4 színpad, 24 fellépő vár a Savoyai kastély előtti parkban. A fesztivál még attól különleges, hogy konkrét vállalásokat tesz a környezet fenntarthatóságáért. Egyik cél például, hogy 2025-re 50% megújuló energiából gazdálkodjon a rendezvény.  www.dunapartfeszt.hu

Summerfest – Élménysziget határok nélkül

2023. augusztus 15-20.

Az idén 30. jubileumát ünneplő folklórfesztivál nem csupán a népművészetről és néptáncról szól. Sokkal többről! Különböző kultúrákat, szokásokat testközelbe hoz hozzánk és a zene, valamint a tánc nyelvén is közvetíti azokat felnőttek és gyermekek részére egyaránt. A fesztiválon belül a Kis-Duna családi nap pedig a helyszín egyedisége előtt is tiszteleg, hiszen ezen a napon minden program valamilyen formában a Dunához kötődik. www.summerfest.szigetszentmiklos.hu

Kis-Duna Vízi Fesztivál – Mindenki fesztiválja

2023. augusztus 17-20.

A négynapos fesztivál izgalmas szabadidős programokkal, mese- és bábelőadással, színházi estekkel, gyermek- és felnőtt koncertekkel, lampionos csónakfelvonulással, vízparti utcabállal vár Titeket.

Ízelítő a programokból:

Válótársas színházi előadás Pokornyi Liával és Ötvös Andrással

SUP-os felvonulás, Lampionos csónak felvonulás

Magyar Népmese Színház

Gyertek! A részletes programot hamarosan megtaláljátok a fesztivál Facebook oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik