Kultúra

Jankovics Marcellnek állít emléket az NKA székházának tűzfalfestménye

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás
A Színes Város Csoport legújabb munkája Józsefvárosban látható.

Jankovics Marcell emblematikus mesefigurája, a Fehérlófia színes grafikája díszíti májustól a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) székházának tűzfalát – írja az MTI.

Bús Balázs, az NKA alelnöke a Jankovics Marcell-emlékfal csütörtöki budapesti avatóünnepségén elmondta: az idén harmincéves NKA egykori meghatározó elnöke tiszteletére, januártól ismét a nevéhez fűződő logót használja, mostantól pedig falfestményen elevenedik meg egyik emblematikus mesefigurája, Fehérlófia alakja a Gyulai Pál u. 13. szám alatti székház homlokzatán.

Szentmártoni János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára kiemelte: Jankovics élete bizonyosság volt arra, hogy a művészetnek, a művésznek nemzetépítő küldetése és tudatformáló ereje van, monumentális életművének megismertetése és ápolása pedig nemes küldetésünk és kötelességünk.

A Színes Város Csoport által készített alkotás munkafolyamatáról a Civilek a Palotanegyedért Egyesület Facebook-oldalán közölt néhány fotót:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik