Kultúra

A rendezője arra kérte Jane Fondát, hogy feküdjön le vele, csak hogy lássa, milyen, amikor orgazmusa van

Cite Films / CIPRA / Collection ChristopheL via AFP
Cite Films / CIPRA / Collection ChristopheL via AFP

Meglepő indokkal indítványozott szexet egy filmrendező Jane Fondánál: egy közös filmjükhöz afféle kutatómunkaként szerette volna látni, milyen, amikor Fondának orgazmusa van. A színésznő a Watch What Happens Live című késő esti showműsorban mesélt az esetről, amikor a műsorvezető Andy Cohen azt kérte Fondától, nevezzen meg egy hollywoodi figurát, aki megpróbálta felszedni, ám Fonda visszautasította.

A francia filmrendező, René Clément. Azért akart lefeküdni velem, mert a karakternek, akit játszottam, orgazmusa lesz a filmben, és ehhez tudni szerette volna, hogy milyen, amikor orgazmusom van. De franciául tette fel a kérdést, és inkább úgy tettem, mintha nem érteném

– mesélte Fonda. A szóban forgó film az 1964-es A macskák (Les félins), amelyben Fonda Alain Delonnal és Lola Albrighttal szerepelt. Clément ötvenegy éves volt a forgatás idején, majd’ huszonöt évvel több, mint Fonda, a rendezőt ugyanakkor már nem lehet megkérdezni, hogy valóban így történt-e, ugyanis 1996-ban, nyolcvankét évesen elhunyt.

Fonda megjegyzése alighanem tovább erősíti azt a nyilvános dialógust, ami a francia filmipar visszaélései kapcsán indult, amikor Adéle Haenel színésznő nyílt levélben közölte, elhagyja a szakmát az ilyen ügyek miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik