Kultúra

Megvan, mikor indul az első magyar HBO-reality

The Orbital Strangers Project
The Orbital Strangers Project

Augusztus 11-én debütál az HBO Maxon A híd, az HBO első magyar saját gyártású reality sorozata. A valósághsow hét részéből az első három kerül fel ezen a napon, a további részek kettesével, hetente érkeznek majd az HBO Maxra.

A híddal az HBO új vizekre evez: a saját gyártású sorozatok után itthon is belekóstol a non-scripted (forgatókönyv nélküli) műfajba. A híd tavaly forgott, éspedig a külföldön már ismert és közkedvelt A híd (The Bridge) című formátumból, melyben a versengés helyett az együttműködésen van a hangsúly, a játékosoknak pedig összetett fizikai, szellemi és érzelmi kihívásokkal kellett megküzdeniük. A realityhez az HBO készített egy kedvcsinálót is, nem annyira trailert, mint inkább werkfilmet a sorozat kulisszái mögül. A klipből kiderül néhány info arról is, miben lesz más ez a valóságshow, mint a többi: nagyjából mindenben. A szereplők nem találkoznak a műsorvezetővel, nem lesznek szavazások, nem a szokásos ciklikus jelleget látjuk majd, hanem egy történetet mesél el a reality, amit ráadásul mozifilmes szemléletben-látvánnyal forgattak.

Amint korábban megírtuk, a műsor célja, hogy a versenyzők közösen megépítsenek egy kétszázötven méteres hidat, amely elvezeti őket a tavon elhelyezett nyereményhez. Mindehhez csak kézi szerszámokat használhatnak, áramuk ugyanis nem lesz.

A híd producerei az HBO részéről Závorszky Anna és Szalontay Mária voltak, a gyártási feladatokat a Free Monkeys Production végezte. A műsor házigazdája Magyarósi Csaba lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik