Kultúra

Simon Pegg arról vallott, hogyan titkolta alkoholizmusát a Mission: Impossible forgatásán

TOLGA AKMEN / AFP
TOLGA AKMEN / AFP

Nem feltétlenül a színészi kihívások és az akciójelenetek miatt jelentett nagy kihívást a Mission Impossible 3 Simon Pegg számára, hanem azért, mert mindenki előtt titkolnia kellett súlyos alkoholizmusát – vallott függőségéről a színész a BBC Radio 4 Desert Island Discs című műsorában, amelyet a Guardian szemlézett.

A brit színész nem először beszélt problémáiról, 2018-ban vallotta be a nyilvánosság előtt, hogy súlyos depresszióban és alkoholizmusban szenvedett, amelyből nagyon nehezen tudott csak kimászni. Pegg depressziója még tinédzserkorában kezdődött, az egyetemi tanulmányai során felerősödött, majd akkor döntötte le igazán a lábáról, amikor kívülről nézve épp a legsikeresebb volt, és beindult a karrierje. 2006-ban Tom Cruise oldalán forgatta a Mission: Impossible 3-at, amikor élete egyik legmélyebb pontjára került, depresszióját pedig csak alkohollal volt képes elviselni. Abba viszont, hogy mindezt összeegyeztesse a rendkívül idő-és figyelemigényes forgatásokkal, ráadásul senki ne vegye észre, sok energiát kellett fektetnie.

Nagyon sunyivá válsz, ha van egy ilyen dolog az életedben. Megtanulod, hogyan csináld úgy, hogy senki ne vegye észre, mert lassan átveszi fölötted az uralmat. Fenn akarja tartani magát, és mindent megtesz azért, hogy ne állíthasd meg. De végül úgyis eljön a pont, amikor már nem tudod tovább titkolni, és szerencsére nekem ekkor sikerült kimásznom a gödörből

– vallotta a színész függőségéről.

És míg az alkohol már nem része az életének, a Mission Impossible-franchise igen: a következő, szám szerint a hetedik film, a Mission: Impossible – Leszámolás – Első rész Pegg szereplésével június 13-án éri el a mozikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik