Kultúra

Tarantino filmje ösztönözte Michael J. Foxot arra, hogy visszavonuljon

Nicholas Hunt / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Nicholas Hunt / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Quentin Tarantino filmje, a Volt egyszer egy… Hollywood egyik jelenete is sokat hozzátett Michael J. Fox azon döntéséhez, hogy egészségügyi állapota miatt visszavonuljon. A színész most megjelenő könyve kapcsán mesélt a nehéz döntésről, amit a Parkinson-kór miatt kellett meghoznia. Foxot még 1991-ben, mindössze 29 évesen diagnosztizálták a betegséggel, 2020 végén jelentette be, hogy visszavonul a színészettől. Ekkor már nehezére esett többek közt a szövegek megtanulása is, amellyel a legélesebben a Diane védelmében című sorozat forgatásán szembesült, amikor képtelen volt visszaemlékezni a soraira.

A Volt egyszer egy… Hollywood jutott eszembe. Az a jelenet, amikor Leonardo Dicaprio karaktere nem tudja felidézni a szövegét. Visszamegy az öltözőjébe, és a tükörbe nézve ordítani kezd. Őrületes. Nekem is megvolt ez a pillanatom, amikor belenéztem a tükörbe és azt gondoltam: Már nem tudom felidézni a szövegem. Tovább kell lépnem. Békés pillanat volt

– mesélt a színész a karrierje szempontjából döntő jelentőségű pillanatról. Fox arról is beszélt, milyen küzdelmes az élet az idegrendszeri betegséggel, és ezzel kapcsolatban nem kertelt: napról napra nehezebb, ám próbál optimista maradni.

Nem a Parkinsonba halsz bele, hanem a kórral együtt. Rengeteget gondolkodom mostanában a halandóságon. Sosem érem meg a nyolcvanat.

– nyilatkozta a színész.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik