Kultúra

Michael J. Foxnak karrierje kezdetén kukáznia kellett, hogy enni tudjon

Apple TV+
Apple TV+

Michael J. Fox karrierje nem indult zökkenőmentesen, mielőtt sikeres lett, a legkeményebb nélkülözést is megismerte. Erről a színész a Varietynek adott interjújában mesélt, melyben a jelen kihívásai mellett – nemrégiben több családtagját is elveszítette, és egészsége is újabb és újabb kihívások elé állította – visszaemlékezett az első időkre, miután otthagyta az iskolát, és Kanadából Los Angelesbe költözött szerencsét próbálni.

„Tudtam, hogy tehetségesebb vagyok, mint az átlag, és tudtam, hogy ha lenni akarok valaki, akkor nem üldögélhetek csak a szüleim tornácán azon törve a fejem, hogy ha az Államokba születek, vagy ha a szüleim nem fizetéstől fizetésig élnek, akkor kezdhetnék valamit az életemmel” – idézte fel. A gondolatot hamarosan tett követte, Fox Hollywoodba költözött, és nem sokkal később szerepet kapott az Őrült éjjel című filmben. Egy nap a forgatáson üldögélve azon gondolkodott, vajon miért fog neki sikerülni ez az egész, és a kollégáinak nem.

Nem azért, mert azt kívántam volna, hogy nekik ne sikerüljön, a világ minden sikerét kívántam nekik. De tudtam, hogy én biztosan meg fogom csinálni. Isten tudja, honnan tudtam. Pedig teljesen a periférián éltem. Tizennyolc éves voltam, nem volt pénzem, nem voltak kapcsolataim és szó szerint kukáznom kellett, hogy enni tudjak

– mesélte. A hite bejött: hamarosan valóban megjött a nagy áttörés, és alighanem hamar elköszönt a kukából kiszedett ennivalótól is. Michael J. Fox indulásáról, életútjáról mostanában sok szó esik, ezt a nyilatkozatot is azért adta, mert épp a róla szóló dokumentumfilmet, a Still: Michael J. Fox élete című filmet promótálja. A film az Apple TV-n elérhető, éppen a mai naptól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik