Kultúra

Meghalt Jacklyn Zeman

KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Hetvenéves korában meghalt Jacklyn Zeman színésznő, akit legtöbben az ABC kórházas szappanopera-sorozata, a már 1963 (!) óta műsoron lévő General Hospital Bobbie Spencereként ismernek. Zeman 1977 óta, azaz negyvenöt éven keresztül több mint nyolcszáz epizód erejéig játszotta a karaktert. A hírt a sorozat producere, Frank Valentini közölte a Twitteren. A halál okát nem hozták nyilvánosságra.

Zeman 1953-ban született New Jersey-ben, és eredetileg táncosnak készült, klasszikus balett-képzést kapott, később a New Jersey Dance Company tagja lett, illetve a New York-i Egyetem táncművészeti képzésére is felvették. Már ekkoriban is modellkedett, romantikus regényborítókon szerepelt, illetve a New York-i Playboy Club playboy-nyuszijaként is dolgozott, amit később fontos szórakoztatóipari tapasztalatként emlegetett. 1976-ban kapott egy epizódszerepet a The Edge of Night című sorozatban, ami fordulópontnak bizonyult: Zeman ekkor döntötte el, hogy ezentúl a színészetre fókuszál. Első komolyabb szerepét 1977-ben kapta meg az ABC szappanoperájában, a One Life to Live-ben, ami után nem sokkal Los Angelesbe költözött, és megkapta a General Hospital-beli szerepét, amivel aztán negyvenöt évet töltött. Karaktere, Bobbie eleinte intrikus volt, és Zeman sokat beszélt arról, hogy a nézők mennyire összemosták a karakterét az ő civil személyével, később azonban a figurát a forgatókönyv átalakította hőskarakterré. Zeman 2010-ben tartott három év szünetet, ám 2013-ban visszatért Bobbie szerepében, amit egészen haláláig játszott.

Természetesen messze nem a General Hospital volt Zeman egyetlen munkája, tucatnyi egyéb szappanoperában dolgozott párhuzamosan, és bár mindig a tévé volt az elsődleges, mozifilmekben is feltűnt. Karrierje során öt Daytime Emmy-díjra jelölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik