Kultúra

Johnny Depp Budapesten rendezi új filmjét, Al Pacino is szerepel benne

Mandalay Entertainment / Baltimore Pictures / Collection Christophel / AFP
Mandalay Entertainment / Baltimore Pictures / Collection Christophel / AFP

Al Pacino is szerepel majd abban az Amedeo Modiglianiról szóló életrajzi filmben, amelyet Johnny Depp rendez, írja a Guardian. Pacino egy Maurice Gangnat nevű műgyűjtőt alakít majd a filmben, amely az olasz festő párizsi életéről szól majd. A Modi című film lesz Depp második rendezése.

A film alapját Dennis McIntyre színdarabja adja, a főszerepet Riccardo Scamarcio olasz színész játssza majd, a forgatás pedig már idén ősszel elkezdődhet Budapesten. Depp rég rendezett utoljára, az 1997-es bemutatkozásában, A halál árában Marlon Brando mellett saját magát is rendezte, azóta azonban csak zenei videoklipeket rendezett, jórészt gyerekei anyjának, Vanessa Paradis-nek.

A producerek szerint a Modi az első világháború káoszában vergődő Párizsban játszódik majd 1916-ban, amikor a főszereplő épp szeretné maga mögött hagyni a várost, ám bohém barátai és múzsája nem hagyják. A művészettörténet úgy tartja, Modigliani munkásságának legfontosabb alkotásai ezekben a párizsi években, 1916 és 1919 között készültek, egy évvel később, mindössze harmincöt évesen a festő bele is halt a tuberkulózisba. Sorsa tipikus művészsors: életében alig élt meg a festményeiből, ám mára képei vagyonokért cserélnek gazdát.

A film Johnny Depp rehabilitációjának legújabb állomása: a feleségverős botránya, melynek nyomán elbukta több munkáját, köztük a Legendás állatok-filmek Grindelwaldjának szerepét is, egy ellene, egy mellette hozott bírósági ítélettel – melyek mindegyikéről készült egy-egy dokumentumfilm – úgy tűnik, immár lezárult, hamarosan a Cannes-ban premierező Jeanne du Barry című francia kosztümös filmben lesz látható XV. Lajos szerepében. A filmhez, ugyan csak eredeti nyelven és angol felirattal, de már trailer is akad, íme:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik