Kultúra

Óriási az érdeklődés a cím és szerző nélküli könyv iránt, mert elterjedt róla, hogy Taylor Swift írhatta

SUZANNE CORDEIRO / AFP
SUZANNE CORDEIRO / AFP
Máris az előrendelési listák élére kerül a rejtélyes könyv, az énekesnő rajongói dátumokból és számokból vontak le messzemenő következtetéseket.

Még több mint két hónap van hátra a megjelenéséig, de máris elfogyott az összes abból a könyvből, amelyről egyelőre az égvilágon semmit nem tudni, Taylor Swift rajongói viszont több jelből is arra következtetnek, hogy az énekesnő memoárja lehet – írja a Guardian.

A könyvnek egyelőre még címe sincs, a webshopokban a 4C Untitled Flatiron Nonfiction Summer 2023 elnevezéssel szerepel, azt viszont egy kiszivárgott dokumentum alapján tudni lehet, hogy egy 544 oldalas memoárról van szó, amelyben 40 fénykép van, egymillió darabot adnak ki belőle első körben, és július 9-én jelenik meg – ezek egyébként valóban arra engednek következtetni, hogy egy világsztár önéletrajzi könyvéről van szó.

A számokból Swift rajongói máris messzemenő következtetéseket matekoztak ki: június 13-án jelentik be a címet és a szerzőt, ráadásul 544 oldalból áll – ha összeadjuk a számokat, 13-at kapunk, ami az énekesnő kedvenc száma, a rajongók szerint ez nem lehet véletlen. Ugyancsak jelnek veszik azt, hogy a július 9-i dátum már feltűnt Swift Last Kiss című dalában, ráadásul az énekesnő nemrég egy közleményben „kedves olvasóként” szólította meg rajongóit. Ennyi elég is volt az angolul Swiftiesnek nevezett elszánt rajongóknak ahhoz, hogy már a megjelenés előtt felvásárolják az egész készletet, a könyv már most második az Amazon eladási listáján és első a Barnes & Noble előjegyzési rangsorában – az Amazonon máris elfogyott az összes előrendelhető példány. A #TaylorSwiftBook hashtag Tiktokon már több mint egymillió megtekintés fölött jár, a rajongók sorra osztják meg újabb elméleteiket arról, miért gondolják biztosan, hogy az énekesnő könyvet írt.

A Variety szerint azonban egészen biztosan nem az ő könyvéről van szó, igaz, konkrét forrásra nem hivatkoznak benne, csupán abból következtetnek, hogy Swift egy turné kellős közepén egészen biztosan nem foglalkozik könyvkiadással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik