Kultúra

Priyanka Chopra most először kapott annyi fizetést, mint férfi kollégája

LEON BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES / AFP
LEON BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES / AFP
Pedig több mint húsz éve van a pályán.

Huszonhárom éve dolgozik színésznőként, de most, a Citadel című Amazon-sorozatért kapott először annyi fizetést Priyanka Chopra, mint a sorozat férfi főszereplője – árulta el a színésznő a The View című beszélgetős műsorban.

A kémsorozattal kapcsolatos tárgyalások során a színésznő csapata jelezte a produkció felé, hogy a férfi főszereplő, Richard Madden fizetésével egyenlő fizetést szeretne. Volt meglepetés, amikor a produkció rábólintott az ajánlatra, Chopra szerint ugyanis a 23 év alatt, amit a pályán töltött még sosem fordult elő vele az, hogy ugyanannyit fizessenek neki, mint férfi kollégájának. Először cinikus volt a kéréssel kapcsolatban, mondván, hogy régóta van a szakmában, pontosan tudja, milyen kevés az esély a sikerre. Hozzáteszi, hogy a döntés vélhetően nagyban köszönhető annak, hogy egy nő döntött ebben az ügyben.

Jennifer Salke az Amazon Prime televíziós és filmes részlegének vezetője, az ő ötlete volt a Citadel is. Ő találta ki öt évvel ezelőtt, hogy fel kéne építeni egy saját, eredeti univerzumot. Viszont eltöprengtem rajta: ha nem nő lenne a főnök, akkor másféle párbeszéd zajlott volna le ezügyben? Egyáltalán lett volna párbeszéd?

– mesélte Chopra.

Az utóbbi években több színésznő is rámutatott a filmipart jellemző évtizedes fizetésbeli egyenlőtlenségekre: a férfi színészek jellemzően sokkal magasabb fizetést kapnak, mint női kollégáik. Az igazságtalan gyakorlatról olyan A-listás sztárok is megosztották saját keserű tapasztalataikat, mint Jennifer Lawrence, Scarlett Johanson vagy Natalie Portman.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik