Kultúra

Boldogtalan alkoholisták nyomortanyájaként mutatta be Oroszországot a Family Guy, betiltást követel egy orosz képviselőnő

Jana Lantratova szerint sértő apokaliptikus pokoltanyaként ábrázolni Oroszországot.

A Family Guy egyik epizódjának betiltását követeli az orosz Állami Duma egyik képviselője, Jana Lantratova szerint az animációs sorozat sértő módon ábrázolja Oroszországot.

A Family Guy épp aktuálisan futó 21. évadának két egymás után következő része is az oroszországi Cseljabinszkben játszódik. Ide érkezik Brian, Stewie és Meg azt követően, hogy Brian közösségi oldalát meghackelték. Meg végül itt is marad, férjhez megy egy helyi férfihez, boldogságához pedig musicalbetét dukál: ebben úgy mutatja be az orosz várost, mint egy apokaliptikus nyomortanyát, ahol minden lepusztult, az emberek az utcán élnek, koszosak és állandóan isznak.

Lantratova – aki nem mellesleg épp ennek a régiónak a képviselője – nehezményezte, hogy a készítők ilyen elmarasztaló módon mutatják be a térséget.

Egy művésznek megvan a joga a saját víziójához, de ez egy szándékosan sértő kép, amelynek semmi köze a valósághoz. Ez szándékos támadás az országunk ellen. Információs hadviselés a művészet által. Szándékosan úgy festik le Oroszországot, mint egy országot, ahol mindeni boldogtalan, alkoholista, drogos és korrupt

– idézte az ukránbarát Nexta Lantrova nyilatkozatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik