Kultúra

Joe Biden támogatja a sztrájkoló forgatókönyvírókat

Anna Moneymaker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Anna Moneymaker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Joe Biden amerikai elnök az amerikai forgatókönyvírók szakszervezete, a Writers Guild of America (WGA) sztrájkjával kapcsolatban elmondta, hogy szerinte az íróknak jár a „tisztességes megállapodás”, és a megoldásnak „a lehető leghamarabb” meg kell születnie.

Őszintén remélem, hogy a hollywoodi írósztrájk megoldódik, és a lehető leghamarabb megszületik a számukra is fair megállapodás. Ez egy ikonikus, jelentőségteljes amerikai iparág, és szükségünk van az írókra, az összes dolgozóra és minden érintettre, hogy elmeséljék nemzetünk történeteit és mindannyiunk történeteit.

– mondta Biden a Disney+ hamarosan induló Egy kínai Amerikája (American Born Chinese) című sorozatának zárt körű vetítésén a Fehér Házban.

A Deadline emlékeztet rá, hogy a Fehér Ház a múlt héten nem kívánta kommentálni a WGA sztrájkját. Karine Jean-Pierre sajtótitkár akkor az újságíróknak azt mondta, hogy az elnök politikája szerint nem kommentálnak egy folyamatban lévő munkabeszüntetést, de „az elnök határozottan támogatja a munkavállalók sztrájkjogát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik