Kultúra

Csúszhat a Stranger Things utolsó évada az írósztrájk miatt

Netflix
Netflix
Leállították a procukciós munkálatokat.

Tizenöt év után újra sztrájkolnak a hollywoodi forgatókönyvírók, és ennek hatásait már a nézők is érezhetik a múlt héten leállt Late Night Show-k formájában. Ha elhúzódik a munkabeszüntetés, ennél komolyabb kimaradások, csúszások is jöhetnek. A Stranger Things ötödik, egyben utolsó évadának forgatása például júniusban kezdődne, de a sorozatot készítő Duffer testvérek bejelentették, hogy leállnak a produkciós munkálatokkal.

Az írás nem ér véget, amikor a forgatás megkezdődik. Miközben izgatottan várjuk a forgatást a fantasztikus szereplőgárdánkkal és stábunkkal, ez nem kivitelezhető, amíg a sztrájk tart. Reméljük, hamarosan méltányos megegyezés születik és visszatérhetünk dolgozni. Addig… itt a vége

írták a Twitteren. Ha mégsem sikerül gyorsan megállapodni, akkor ebből komoly csúszás is lehet a Netflix legnagyobb blocbuster-sorozata esetében, ami nyilván nem esne jól a cégnek sem sem. A Stranger Things előző évada 2022 legnézettebb sorozata lett bármilyen streamingfelületen, az ötödik évad az eredeti tervek szerint 2024 közepére, vagy végére volt várható.

A sztrájk okairól és lehetséges következményeiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Most a streaming miatt sztrájkolnak a hollywoodi forgatókönyvírók, és magyar nézőként is van okunk aggódni
Mit akarnak Hollywood május elején sztrájkba lépett írói? És milyen hatással lehet a tiltakozásuk a szórakoztatóipar fellegvárára, ezáltal a globális tömegkultúrára? A tiltakozók legutóbb nemcsak Donald Trumpnak nyújtottak mentőövet, hanem az influenszerek legnagyobb dinasztiájának, a Kardashian-klánnak is teret adtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik