Kultúra

Díjazott költő került az Orbán-kormányba

MTI / Balogh Zoltán
MTI / Balogh Zoltán

Kinevezték az új művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkárt. Szentmártoni Jánost május 1-jei hatállyal művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkárrá nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök. Az új vezető Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára lép hivatalba.

Szentmártoni János helyettes államtitkárként az előadó és alkotóművészeti, illetve közösségi művelődési terület szakpolitikai irányításáért felel.

Szentmártoni János Gérecz Attila-, József Attila- és Magyarország Babérkoszorúja Díjas költő, író, irodalomszervező. 2000-től a Magyar Napló Kiadó szerkesztője, majd 2010-től a Magyar Írószövetség, 2012-től ezzel párhuzamosan a Tokaji Írótábor elnöke 2019-ig. 2020-tól a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatóságát vezette. A Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. (MTI)

Kiemelt kép: Szentmártoni János költő, a Magyar Írószövetség elnöke beszédet mond a 85 éves Kalász Márton Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költő, műfordító és prózaíró, a nemzet művésze köszöntésén a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2019. szeptember 6-án. MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik